Aktualności

PHIG.pl » Aktualności » Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Kongres Bezpieczeństwa Żywności

  • Data wydarzenia 29 października 2025
  • ·
  • Publikacja 17 października 2025
  • ·

Uprzejmie informujemy o inicjatywie firmy członkowskiej Izby: PPH Ewa BIS Sp. z o.o. i serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w Kongresie!

 

Kongres Bezpieczeństwa Żywności

29 października 2025r

Hotel ARCHE KRAKOWSKA

Aleja Krakowska 237/U1, 02-180 Warszawa

https://foodcongress.org/

 

Tegoroczna XII edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności odbędzie się w formie 4 debat:

I Debata/panel dyskusyjny: Rola Służb Nadzoru Rynku dla Gospodarki Żywnościowej

II Debata/panel dyskusyjny: Nowoczesne oblicze bezpieczeństwa żywności –czyli rozprawka o standardach, nowych technologiach i zarządzaniu niezgodnościami w kontekście kultury bezpieczeństwa żywności

III Debata/panel dyskusyjny: Rola i znaczenie żywności funkcjonalnej

IV Debata/panel dyskusyjny: Wykorzystanie sztucznej inteligencji w systemach zapewnienia jakości

 

Kongres Bezpieczeństwa Żywności to największe i najważniejsze wydarzenie w Polsce poświęcone zagadnieniom jakości i bezpieczeństwa żywności. Kongres odbywa się co roku w Warszawie i gromadzi ponad 300 uczestników, w tym m.in. przedstawicieli producentów żywności, dostawców surowców i opakowań oraz jednostki certyfikujące. Celem Kongresu jest wymiana wiedzy, doświadczeń i dobrych praktyk w zakresie zapewniania wysokiego poziomu bezpieczeństwa żywności na każdym etapie łańcucha żywnościowego. Kongres Bezpieczeństwa Żywności to doskonała okazja do nawiązania kontaktów, wymiany opinii i nawiązania współpracy z ekspertami i praktykami z różnych sektorów związanych z bezpieczeństwem żywności.