PHIG.pl
»
Aktualności
» Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Uprzejmie informujemy o inicjatywie firmy członkowskiej Izby: PPH Ewa BIS Sp. z o.o. i serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w Kongresie!
Kongres Bezpieczeństwa Żywności
29 października 2025r
Hotel ARCHE KRAKOWSKA
Aleja Krakowska 237/U1, 02-180 Warszawa
https://foodcongress.org/
Tegoroczna XII edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności odbędzie się w formie 4 debat:
I Debata/panel dyskusyjny: Rola Służb Nadzoru Rynku dla Gospodarki Żywnościowej
II Debata/panel dyskusyjny: Nowoczesne oblicze bezpieczeństwa żywności –czyli rozprawka o standardach, nowych technologiach i zarządzaniu niezgodnościami w kontekście kultury bezpieczeństwa żywności
III Debata/panel dyskusyjny: Rola i znaczenie żywności funkcjonalnej
IV Debata/panel dyskusyjny: Wykorzystanie sztucznej inteligencji w systemach zapewnienia jakości
Kongres Bezpieczeństwa Żywności to największe i najważniejsze wydarzenie w Polsce poświęcone zagadnieniom jakości i bezpieczeństwa żywności. Kongres odbywa się co roku w Warszawie i gromadzi ponad 300 uczestników, w tym m.in. przedstawicieli producentów żywności, dostawców surowców i opakowań oraz jednostki certyfikujące. Celem Kongresu jest wymiana wiedzy, doświadczeń i dobrych praktyk w zakresie zapewniania wysokiego poziomu bezpieczeństwa żywności na każdym etapie łańcucha żywnościowego. Kongres Bezpieczeństwa Żywności to doskonała okazja do nawiązania kontaktów, wymiany opinii i nawiązania współpracy z ekspertami i praktykami z różnych sektorów związanych z bezpieczeństwem żywności.